maanantai 2. kesäkuuta 2014

Sisustuksen suunnittelua & kurkistus nykyiseen kotiimme

Olen miettinyt silloin tällöin uuteen kotiin jo sisustusta.
Muutamia isoja hankintoja "joudumme" tekemään: olohuoneen sohvat, ja uusi parisänky. Lisäksi oikeastaan kaikki matot. Olen kyllä erittäin iloinen, että saamme tehdä nämä hankinnat, en nimittäin voi sietää nykyistä sänkyämme, ja sohviamme. Ne menevätkin myyntiin tämän kesän aikana.
Valaisimia emme luultavasti hanki uuteen, tilasin nimittäin muutama kuukausi sitten Jotexilta useita ihania kattolamppuja, ja verhojakin.
Omistamme vain yhden maton, joka on tietenkin mustavalkoinen. ;) Se menee luultavasti keittiöön, koska matto on konepestävä. Mahdollisesti myös olohuoneen verhot pitää hankkia, koska ikkunat tulevat olemaan korkeat.
Tässä muutamia ideoita tulevaan kotiin, ja jopa niitä päätöksiä ;)

*Keittöstä tulee mustavalkoinen. Valkoiset kaapistot ja mustat tasot. Verhoiksi tulee todennäköisesti nykyisen keittiön mustavalko-raitaiset Jotexin verhot. Ruokapöydän ylle tulevaa valaisinta en ole vielä päättänyt. Ehkä hopea seepra-lamppu, tai sitten keittiön nykyinen, musta varjolamppu.
Haluaisin myös sisustukseen sopivan kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja vedenkeittimen! :) Mustavalkoisena, tottakai. Onko kellään tiedossa hyvää merkkiä, ei mitään älyttömän hintavaa, mutta suhteellisen laadukasta?:)
Keittiöön ei tarvitse hankkia onneksi ruokailuryhmää, koska omistamme jo valkoisen, kiiltopintaisen pöydän, ja mustat Jyskin tekonahkaiset tuolit. Niihin ei pitäisi heti kyllästyä, ja tuntuvat kestävänkin todella hyvin.

*Olohuoneeseen en ole hankkinut vielä muuta kuin kattolampun. Ajattelin lähteä kyseisestä mustasta "rautalampusta" miettimään sisustusta sinne. Pelkästään mustaa ja valkoista olkkariin ei tule, koska haluan sinne jotain pehmeämpiä, kodikkaampia värejä. Ehkä vaaleanbeigeä.
Valkoinen sohva olisi unelmien täyttymys, mutta on monta syytä miksi en sitä välttämättä ensimmäisenä hanki. Ensinnäkin, olisin varmaan aika laiska pitämään sitä puhtaana. Toiseksi, jos joskus kodissamme asuu pieni lapsi, en edes halua kuvitella millaista varomista elämä valkoisen sohvan kanssa olisi! :D
Joten sohva tulee olemaan todennäköisesti tummanharmaa. Verhot ovat vielä arvoitus, pyrin tekemään ne kuitenkin itse, jostakin vaaleasta kankaasta.

*Päämakkariin tulee, kuinkas ollakkaan uusi sänkymme. Olemme ajatelleet muhkeaa jenkkisänkyä, mutta ei mitään tietoa mistä kannattaa hankkia, ja mistä taas ei kannata. Olen kuullut sellaisistakin liikkeistä. Sängyn pitää olla tietenkin pitkäaikainen, koska sellaisia hankintoja ei joka vuosi tehdä. Tähänkin saa antaa vinkkejä!:)
Värimaailma on varmaan jotain vaaleanbeigeä. (Koska se on ainoa väri, jota uskallan laittaa sisustukseen ilman pelkoa siitä, että heti kyllästyisin.) Toisaalta olisi kiva kokeilla uutta, ja maalata yksi seinä jollain rohkeammalla värillä! ;)
Makkariin pitää hankkia siis vielä sänky, matto, ja ehkä verhotkin. Lisäksi jokin säilytyslipasto, koska pieneen vaatehuoneeseen en aio mahduttaa kaikkia vaatteitamme.

*Mieheni lapsille tulee kummallekkin omat huoneet, joista tytön huoneeseen tilasin Jotexilta valkoisen "pitsi"valaisimen ja punertavat naruverhot. Pojan huoneeseen tulee todennäköisesti Ikean mustavalkoinen kattolamppu. Kaikki muu on vielä hankkimatta.

Yritin laittaa kuvia tekstin väliin, mutta ei onnistunut. Joudun laittamaan nyt kuvat vähän typerästi tänne loppuun :/  Kai se on parempi kuin ei kuvia ollenkaan! :)

 Kiitos jos jaksoit lukea! :-)

>Jonna2 kommenttia:

  1. Oikein ihania suunnitelmia :) Onnea ja voimia myös raksahommeleitten pariin - se voi olla työlästä, mutta palkitsevaa!

    VastaaPoista